Ana Sayfa Eğitim YKS Geç Başvuru Tarihi ve Ücretleri Belli Oldu

YKS Geç Başvuru Tarihi ve Ücretleri Belli Oldu

0
YKS Geç Başvuru Tarihi ve Ücretleri Belli Oldu

YKS Geç Başvuru İşlemleri Hakkında Bilgiler

Öğrencilerin üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geç başvuru günleri yaklaşıyor. ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapılan başvurular için anlaşmalı bankalar aracılığıyla sınav ücretlerinin yatırılması gerekiyor. YKS geç başvuru işlemleri, 7 Mart 2024 Perşembe günü sonuna kadar devam edecek.

YKS Geç Başvuru Tarihi

YKS geç başvuru tarihi 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TYT, AYT, YDT Geç Başvuru Ücretleri

YKS geç başvuru ücretleri belirlendi. Geç başvuru ücreti yüzde 50 arttırımlı olarak uygulanacak. Bu kapsamda, TYT, AYT, ve YDT sınavlarının ücreti 442,5 TL olacak. Tüm sınavlara girmek isteyen adaylar ise 1.327 TL başvuru ücretini ödeyecekler.

YKS Başvuru Nasıl Yapılır?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru süresi içerisinde ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişebileceklerdir. Kılavuzların basımı yapılmayacak, başvurular online olarak gerçekleştirilecektir.

YKS İçin Başvuru Sayısı

YKS’ye bu yıl 26 Şubat’a kadar 3 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Geçen yıl yapılan YKS’ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu. Aday sayısı, geç başvuruların tamamlanmasının ardından net olarak belirlenecektir.

YKS Sınav Tarihi

YKS kapsamında, 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

YKS Sonuçları

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.