Ana Sayfa Sağlık Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi

Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi

0
Kilo Verme Yolculuğunda Parkta Yürüyüşün Önemi

Günde 10 Bin Adım Atmanın Önemi

Araştırmalar, günde 10 bin ila 12 bin adım yürüyen kişilerin vücut kitle indeksinin ve vücut yağ yüzdesinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yürüme, kilo verme yolculuğunun önemli bir parçası olabilir.

Yürüyüşe Farklı Bir Bakış Açısı

Denise Miklasz, ABD’nin Illinois eyaletindeki Northwestern Medicine Crystal Lake Sağlık ve Fitness Merkezi’nde kişisel antrenör olarak çalışmaktadır. Miklasz, yürüdüğünüz yoğunluğun önemli olduğunu vurgulayarak, her üç ila beş dakikada bir 30 ila 60 saniyelik hızlı yürüyüşler yapmanızı ve ardından 30 saniyelik bir soğuma yürüyüşü eklemenizi öneriyor. Bu teknikle haftada yarım kilo vermenize yardımcı olabilir.

Fitness Hedeflerine Hızlı Ulaşmanın Yolları

Ağırlık taşımanın veya yokuş yukarı yürümenin, fitness hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olabileceğini belirten Miklasz, aralıklı antrenman antrenmanıyla egzersiz sonrası aşırı oksijen tüketimi sayesinde daha fazla kalori yakabileceğinizi ekliyor.

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş ve Egzersiz

Miklasz, egzersizi sağlıklı bir diyetle birleştirmenin yalnızca kalorileri kısıtlamaktan daha etkili olduğunu belirtiyor. Egzersiz, yağsız vücut kütlesini korumanıza ve artırmanıza yardımcı olabilir, bu da günde daha fazla kalori yakmanıza katkı sağlar. Yürüyüş, düşük kan basıncı, gelişmiş ruh hali, artan kemik gücü ve daha iyi sindirim gibi sağlık açısından faydaları olan etkili bir kilo verme stratejisi olarak karşımıza çıkıyor.