Ana Sayfa Gündem Bulgaristan Vize Başvurusu

Bulgaristan Vize Başvurusu

0
Bulgaristan Vize Başvurusu

 

 

Bulgaristan vizesi, başvuru yapan kişilerin Bulgaristan’a giriş yapmalarını sağlayan izin belgesidir. Belirli prosedürleri yerine getirerek alınacak Bulgar vizesi ile vatandaşlar, ülkeye sorunsuz şekilde giriş hakkı kazanır. Bunun için öncelikle kişilerin seyahat amacını netleştirmesi gerekir. Çünkü başvuru, seyahat amacına göre yapılır. Kişiler, amacına uygun şekilde gerekli evrakları hazırlayarak başvurusunu başlatabilir. Ancak bu aşamada evrak hazırlamanın detaylı işlemler bütününden oluştuğu bilinmeli ve planlaması iyi yapılmalıdır.

Bulgaristan vize süreci; hazırlanacak evraklar hakkında bilgi sahibi olmayı, evrakların konsolosluğun talebi doğrultusunda eksiksiz şekilde hazırlamasını ve başvuru tarihinin seyahat tarihine uygun olması açısından iyi planlanmasını kapsamaktadır.

Bulgaristan vizesi için Vize Merkezi’nden destek alabilirsiniz. Seyahatiniz için seçim yaptığınız vize türüne ait prosedürleri ve hazırlamanız gereken evrakları uzman ekibimizden öğrenebilirsiniz. Bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde başvuru yapacağınız vize türü ve ödemeniz gereken Bulgar vize ücreti hakkında gerekli bilgiler tarafınıza aktarılır.

Bulgaristan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Seyahat planı yapılmadan önce herhangi bir sorun yaşanmaması için Bulgaristan vize başvuru sürecinin çok iyi planlanması gerekir. Bulgaristan vizesi kısa süreli ya da uzun süreli olarak alınabilir. Kısa süreli Bulgar vizesi, kişilere ülkede en fazla 90 gün konaklama imkanı sağlar. Uzun süreli vizelerde ise kişiler Bulgaristan’da 90 günden fazla konaklama hakkına sahip olur. Başvuru sahipleri, seyahatini hangi amaç için yapacaksa o kategoriye uygun şekilde hazırlık yapmalıdır.

Seyahatin amacına göre iş gezisi, aile/akraba ziyareti, turistik amaçlı, sportif amaçlı, kültürel amaçlı ya da sağlık hizmetleri kategorisinden birini seçerek Bulgaristan vizesi başvurusunu yapabilirsiniz. Başvuru adım adım şu şekilde yapılmalıdır:

  • Öncelikle seyahat planlarınız doğrultusunda hangi vize türünü almak istediğinize karar vermelisiniz. • Alacağınız vize türünü belirledikten sonra Vize Merkezi’nden hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • Gerekli evrakları eksiksiz olarak hazırlayıp ofisimize teslim etmelisiniz. Vize Merkezi size sürecin her aşamasında profesyonel destek sağlayacaktır. Evrakların doğru şekilde hazırlanması, başvuru formunun diğer evraklardaki bilgilerle tutarlı olacak şekilde doldurulması, Bulgaristan vize ücreti ödemesinin yapılması ve diğer tüm detaylar konusunda uzmanlarımız sayesinde en doğru şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Ücretleri

Bulgaristan vize ücretleri, vize türüne göre değişiklik gösterir. Başvurulan vize türlerinin hepsi için değişik ücretler talep edilir. Seyahat türüne ve vize kategorisine göre ödemeniz gereken ücreti yine vize merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Temsilcilerimize ulaşmanız halinde gereksinimlerinize göre hazırlayacağınız evrak listesi ile birlikte ücret bilgilendirmesi yapılacaktır. Konsolosluk tarafından belirlenen harç ücretinin, başvuru hangi şekilde yapılırsa yapılsın ödenmesi gerekmektedir.

Konsolosluk tarafından Bulgaristan vize başvurusu için talep edilen ücretler başvuru işlemlerin kapsamında yatırılmazsa, başvurular işleme alınmamaktadır. Kısa ve uzun süreli vize başvurularında talep edilen ücretler farklıdır. Kısa süreli vize başvuruları için daha düşük ücret talep edilirken, uzun süreli Bulgaristan vize başvurularının harç bedeli daha fazladır. Evrakları konsolosluğa ileten ve tüm süreci profesyonel şekilde yürüten vize merkezinin ücretleri de farklıdır. Bulgaristan vizesi konusunda en uygun fiyatlarla ihtiyacınız olan desteği bizden alabilirsiniz. Alacağınız vize türüne karar verdikten sonra ödemeniz gereken ücret hakkında bilgiyi ve başvuru sürecinizi en sağlıklı şekilde geçirmek için ihtiyacınız olan desteği de bizden alabilirsiniz.