Ana Sayfa Gündem Açık Rotorlu Döner Valflerin Dezavantajları

Açık Rotorlu Döner Valflerin Dezavantajları

0
Açık Rotorlu Döner Valflerin Dezavantajları

Döner valf, gaz veya sıvı akışını düzenlemek için enine bir tapadaki geçişleri döndüren bir kontrol cihazıdır. Döner valfin en temel türü stopcock’tur. Temel mekanizması basittir: rotor, bir sıvının akışını düzenlemek için döner. Kimyasal tesisler, gıda işleme tesisleri ve su arıtma tesisleri dahil olmak üzere endüstriyel ortamlarda çeşitli tipte döner valfler yaygın olarak kullanılmaktadır.

Rotor kanatları, katıların döner valf ile valf muhafazası arasındaki boşluğa girmesini önler. İki temel tip rotor valfi vardır. Açık rotorlu valfler bakımı en basit olanlardır ve yaygın olarak yerçekimi akış uygulamalarında kullanılır. Ancak yüksek basınçlı diferansiyel sistemlerinde de kullanılabilirler ve ürünün yapışkan veya aşındırıcı olduğu uygulamalarda etkili olabilirler. Ancak açık rotorlu döner valflerin dezavantajları bulunmaktadır. Açık rotorlu vanaların aşağıda açıklanan birkaç dezavantajı vardır.

Raf ve pinyonlar torku artırır

Döner valfler, torku artırmak için kremayer ve pinyonlar kullanır. Bu bileşenler, pnömatik veya hidrolik basınçla çalıştırılır ve düşük başlangıç ​​torkundan maksimum 15 milyon in-lb’ye kadar tork üretir. Bir yönde beş dönüş veya 180 dereceye kadar dönebilirler. Döner valfte bir veya daha fazla kremayer ve pinyon bulunabilir ve her iki pinyon tipi de torku çoğaltabilir.

Halat salmastra, şaftın etrafında hava geçirmez bir conta oluşturur. Uygulamaya bağlı olarak, rotor mili etrafında hava geçirmez bir conta oluşturmak için halat salmastra veya U-Cup contalar kullanılır. Düzgün bir şekilde kapatıldığında, dönerken malzemeler valf milinden dışarı sızamaz. Döner valfiniz için uygun contayı seçmek, çalışma sıcaklığına bağlıdır.

Rotor yatağı

Döner valflerin rotor yatakları sürtünme yaratır ve düzgün çalışmasını sağlamak için uygun şekilde yağlanması gerekir. Rotor miline yatak/bağlantı yağı uygulamak, sıkışmayı önlemeye ve sorunsuz, hızlı ve sessiz hareket sağlamaya yardımcı olabilir. Valf kapağı çıkarılmalı, yatak yağı uygulanmalıdır ve valf sonuna kadar kayar. Uygulamadan sonra, yağın valfin tüm iç yüzeyine yayılmasını teşvik etmek için kollara basın.

Giriş pulluk

Giriş pulluğu, döner valflerde kritik bir bileşendir. Rotorun çeşitli konfigürasyonlarda vanaya girip çıkmasına izin verir. Küçük döner valflerin dört kanadı vardır, büyük döner valflerin ise altı, on veya on iki kanadı olabilir. Bıçak uçları, aşınmayı azaltmak için tipik olarak sertleştirilir ve Pelet kırpılmasını ve bağlanmasını önlemek için 45 derecede rahatlatır.

Rotor contası

Rotor contası, döner valften sıvı sızmasını önleyen halka veya tabaka benzeri bir yapıdır. Sızdırmazlık levhası, onu rotor levhasının birinci yüzeyine sabitleyen bir sabitleme düzeneğine sahiptir. Sabitleme tertibatı bir vida, somun veya somun-cıvata kombinasyonu olabilir. Rotor plakası ve sabit palet plakası, valf gövdesini oluşturur.

 

Daha fazla ve bilgi için Türkiye’nin endüstriyel yıldızı https://polimak.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.