Ana Sayfa Dünya Yemen’deki Husiler İsrail Gemilerine Saldırdı

Yemen’deki Husiler İsrail Gemilerine Saldırdı

0
Yemen’deki Husiler İsrail Gemilerine Saldırdı

Husiler İsrail Gemisine ve Kentlerine Saldırdı

Yemen’deki Husi milisleri, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisine ve İsrail’in güneyindeki kıyı kenti Eilat’taki hedeflere füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirdi.

Husi Sözcüsü Açıkladı

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı televizyon konuşmasında, Aden Körfezi’nde İsrail gemisi MSC Darwin’e füze ve insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını açıkladı. Ayrıca, Eilat’taki İsrail hedeflerine de füze saldırısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

İsrail’in Hareketlerine Tepki

Seri, Husi güçlerinin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda İsrail ve bağlantılı güçlerin seyrüseferlerini engellemeye devam ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Filistin’deki hedeflere karşı operasyonlarını sürdüreceklerini ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmadıkça ablukanın kalkmayacağını belirtti.

Husilerin Eylemleri

Yemen’de İran’ın desteklediği Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına saldırılar düzenliyor.

Haberin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı.