Ana Sayfa Sağlık Uzmanın Önerdiği Yiyeceklerle Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri

Uzmanın Önerdiği Yiyeceklerle Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri

0
Uzmanın Önerdiği Yiyeceklerle Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri

Uzmanın Seçtiği Beş Sebze

Brokoli, ıspanak, karnabahar, salatalık ve patlıcan gibi sebzeler sindirime yardımcı olurken kolesterolü düşürüp Tip 2 diyabet riskini azaltıyor. Günlük kalori hesabında bu sebzelerin miktarını ölçmeye gerek yok.

Zeytinyağının Önemi

Zeytinyağı, oleik asit, omega-3 yağ asitleri ve antiinflamatuar bileşikler içerir. Depresyon ve bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinirken kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, zeytinyağı tüketenlerin ölüm riskinin %19 daha düşük olduğunu gösterdi.

Tam Yağlı Süt Ürünleri

Uzman, yoğurt ve süt tercih ederken tam yağlı olanları öneriyor. Bu ürünler omega-3, yüksek düzeyde protein, B-12 vitamini ve iyot içerir. Bilişsel gerilemeyi yavaşlatır, kaygıyı azaltır, enerji seviyelerini kontrol eder ve metabolizmayı hızlandırır.

Kabuklu Yemişler ve Yağsız Proteinler

Badem, kaju fıstığı, fındık, antep fıstığı, balık, hindi, tavuk göğsü ve tofu gibi yiyecekler yağsız protein ve sağlıklı yağlar içerir. Bu besinler açlığı azaltır, kilo kontrolüne yardımcı olur, kas kütlesini artırır ve osteoporoz riskini azaltır.