Ana Sayfa Dünya Türkiye’nin PKK ile Mücadele Planları Ortaya Çıktı

Türkiye’nin PKK ile Mücadele Planları Ortaya Çıktı

0
Türkiye’nin PKK ile Mücadele Planları Ortaya Çıktı

Ankara’nın İran ve Irak ile Yaptığı Görüşmeler Detaylandı

Son dönemde Türkiye ile Irak arasında güvenlik konularıyla ilgili yoğun ziyaretler ve görüşmeler devam ederken, Londra merkezli Asharq Al-Awsat gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü mücadele planlarını açıkladı. Gazete kaynaklarına göre, Ankara’nın planı bölgede sıfır güvenlik sorunu hedefliyor.

Anlaşmanın Detayları Asharq Al-Awsat’ta

Ankara’nın PKK ile mücadele planı detayları, Irak ve İran ile gerçekleştirilen görüşmelere dayanıyor. Türkiye’nin bölgede savaş sonrası değişikliklere hazırlandığı belirtilirken, planın Haşdi Şabi gibi grupların da operasyonlarda yer almasını içerdiği ifade edildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Bağdat ziyareti de bu çerçevede değerlendiriliyor.

Kapsamlı Değişiklik Mesajı

Irak ve Türkiye arasında yapılan anlaşmanın geniş çaplı değişikliklere yol açacağı belirtilirken, Türk kaynaklar Türkiye’nin savaş sonrası durumu dikkate alarak bölgedeki diğer ülkelerle işbirliği yaptığını açıkladı. Haziran ayında başlayabilecek askeri operasyonlar beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında Bağdat’a yapacağı ziyaret önem taşıyor.