Ana Sayfa Ekonomi Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

0
Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi

Türkiye ve Katar Arasındaki Ticari İlişkiler Güçleniyor

Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamed bin Kasım Al Sani’nin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında iki bakan arasında Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO Protokolü imzalandı. Bakan Bolat, toplantının ardından yaptığı konuşmada, Katar’ın Türkiye’nin Körfez bölgesindeki en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, iki ülkenin stratejik ortak olarak ilişkilerine devam etmesinin sağlandığını söyledi.

Toplantı, Ekonomik ve Ticari İlişkilerin Geliştirilmesine Katkı Sağlayacak

Bakan Bolat, Türkiye-Katar 1. Dönem JETCO toplantısının son derece verimli geçtiğini ve bu toplantının tüm ekonomik ilişkilerin derinlemesine ele alındığı ve yeni fırsatların değerlendirildiği faydalı bir mekanizma olduğunu belirtti. Özel sektör firmalarının da etkin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve iş birliğinin artırılmasına yönelik yapılan görüşmelerin ve mutabakatın bir yansıması olan JETCO Protokolü’nün imzalanmasıyla sonuçlandı.

Türkiye-Katar Ticaret Hacmi Artacak

Bakan Bolat, Türkiye-Katar ticaret hacminin yaklaşık olarak 1,3 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye-Katar Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın yakın zamanda yürürlüğe girecek olmasının ticaret hacminin daha da artacağına inandığını belirtti. Ayrıca, Katar’ın Türkiye’deki yatırım imkanlarını değerlendirmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bolat, Türkiye’nin iklim değişikliği, enerji, su ve gıda güvenliği alanlarında Katar’dan yatırım çektiğini ve daha fazla Katar yatırımını desteklediğini söyledi.

İkili İlişkilerin Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Bakan Bolat, Türkiye ile Katar arasında yapılan görüşmelerde yenilebilir enerji, müteahhitlik sektörü, üçüncü ülkelerde iş birliği gibi konuların ele alındığını belirtti. JETCO Protokolü’nün vaktinde ve tam olarak hayata geçirilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını vurgulayan Bolat, Katar hükümetinin de aynı kararlılığı göstermesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.