Ana Sayfa Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması’nda Konuştu

0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması’nda Konuştu

Yatırımların Olumlu Yansımaları Görülmeye Başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması’nda yaptığı konuşmada, attıkları adımların ve uyguladıkları politikaların olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını belirtti. Yılmaz, son altı ayda ülkeye yapılan uluslararası sermaye girişinin hızlandığını ve Merkez Bankası’nın rezervlerinin güçlendiğini vurguladı.

Türkiye’nin Ekonomik Büyüklüğü Artıyor

Yılmaz, Türkiye’nin hedefinin, Türkiye Yüzyılı’nda herkesi kapsayan bir şekilde ülkeyi daha ileri seviyelere yükseltmek olduğunu dile getirdi. Yılmaz, Türkiye’nin büyüme oranlarının henüz açıklanmadığını ancak tahminlerine göre bu yıl ekonomik büyüklüğün 1,1 trilyon doların üzerine çıkacağını söyledi. Bu rakamlarla Türkiye’nin dünyada on yedinci büyük ekonomi olduğunu ve satın alma gücü paritesine göre on birinci büyük ekonomi olduğunu belirtti.

Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar

Yılmaz, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalara da değindi. Deprem sonrası Malatya’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yılmaz, önümüzdeki dönemde 6 bin 181 konutun kurasının çekileceğini ve yaklaşık 17 bin konutun yapımının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, bu çalışmalar için Malatya’ya 11,5 milyar lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm ve Yerel Yönetimler

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Yılmaz, yeni bir kentsel dönüşüm kanunu çıktığını ve yeni bir başkanlık kurulduğunu belirtti. Yılmaz, Marmara Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de riskleri azaltıcı yatırımları hızlandırdıklarını ve bugüne kadar 2 milyonun üzerinde konutu dönüştürdüklerini söyledi. İleriki dönemde kentsel dönüşümün daha da hızlanacağını ve Türkiye’nin dirençli şehirler inşa edeceğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a Destek

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Yılmaz, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum’u desteklediğini belirtti. Yılmaz, İstanbul’un sorunlarına odaklanacak, İstanbul’a hizmet edecek bir yöneticiye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Yılmaz, belediyelerin kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, başarısızlıkların bahanelerle örtbas edilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın konuşmasının ardından MİAD Başkanı Yunus Akdaş da bir konuşma yaptı.