Ana Sayfa Ekonomi Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Sektörünün Durumunu Değerlendirdi

Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Sektörünün Durumunu Değerlendirdi

0
Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Sektörünün Durumunu Değerlendirdi

TBB Başkanı ve Banka Yetkilileri Toplantıda Bir Araya Geldi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), yapılan açıklamada TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın, TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve bankaların genel müdürleriyle bir araya geldiği belirtildi. Açıklamada, toplantının güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektörünün durumunu ve geleceğe ilişkin beklentileri değerlendirildiği ifade edildi.

Toplantıda Öne Çıkan Konular

Açıklamada, toplantının oldukça verimli geçtiği ve Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemelerin, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon sürecindeki para politikası görünümünün ana gündem maddeleri olduğu vurgulandı. Bu önemli konuların üzerinde durulduğu ve bankacılık sektörünün gelecekteki faaliyetlerine yön verecek adımların atıldığı belirtildi.

Eş Güdümlü Çalışmalardan Memnuniyet Duyuldu

Açıklamada ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar’ın, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün eş güdümlü çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettikleri aktarıldı. Bu eş güdümlü çalışmaların sektörün istikrarını ve gelişimini desteklediği vurgulandı.