Ana Sayfa Eğitim Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye’nin Her Yanında Öğrencilere Eğitim Veriyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye’nin Her Yanında Öğrencilere Eğitim Veriyor

0
Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye’nin Her Yanında Öğrencilere Eğitim Veriyor

On Binlerce Öğrenci 11 Farklı Eğitim Alanında Yetiştiriliyor

139 Atölyede Robotikten Nanoteknolojiye Kadar Geniş Bir Eğitim Yelpazesi Sunuluyor

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin 81 ilinde yer alan 139 atölyede on binlerce öğrenciye teknoloji eğitimi veriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan bu atölyelerde, robotik, kodlama, nanoteknoloji, tasarım ve üretim, yapay zeka gibi farklı alanlarda 11 eğitim programı sunuluyor.

Başvurular Başladı!

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyenler için başvurular başladı. Toplam 139 atölye ve 20 bini aşkın öğrenci kapasitesi ile Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren atölyelerde, 4,541 eğitmen geleceğin mühendislerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek için çalışıyor. Başvurular 25 Şubat tarihinde sona erecek.

Seçim Süreci

Başvuran adaylar öncelikle e-sınava katılacak. E-sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, çevrim içi eğitim ve görev tamamlama aşamasına geçecek. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar ise “uygulama sınavına” davet edilecek. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak.

Eğitim İçeriği ve Süresi

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 11 farklı program altında 36 ay boyunca eğitim veriliyor. Eğitim süreci proje temelli dersler ve takımlar dönemi olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Atölyelerde yüz yüze verilen dersler arasında tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri bulunuyor. Çevrim içi eğitim olarak verilen dersler ise yazılım teknolojileri, siber güvenlik, yapay zeka ve mobil uygulama konularını içeriyor.

Öğrenci Seçme Süreci

Deneyap Teknoloji Atölyelerine başvurmak isteyen öğrenciler, www.deneyap.org veya www.t3kys.com adresinden başvurularını yapabilirler. Başvuruların sonuçları Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebilir. 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler e-sınav için başvuruda bulunabilirler.

Ücretsiz Eğitim ve Sosyal Etkinlikler

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler her eğitim sonunda proje şenliklerine katılıyor ve teknoloji alanında özgüven kazanıyorlar. Ayrıca, öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları da düzenleniyor. Tüm bu eğitim ve etkinlikler öğrencilere tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.