Ana Sayfa Teknoloji TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında

TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında

0
TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında

YÖK Doktora Tezi Yazarlarına Yönelik Fırsatlar

TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik program kapsamında YÖK doktora tezi yazarları, farklı alanlarda başvuruda bulunabiliyor. Bu alanlar arasında teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ile biyoteknoloji bulunuyor. Ayrıca, sosyal bilimler alanında uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları gibi konular da yer alıyor. Başvurular dijital platformlar üzerinden gerçekleştiriliyor.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Detayları

Bu ödüller, ülkemizde yazılmış doktora tezlerini teşvik etmeyi amaçlayan bir yarışmayı kapsıyor. Yarışmaya katılanlar, teknoloji ve tasarım alanında Yapay Zeka, Robotik, Enerji Teknolojileri gibi konularda; Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında Siber Güvenlik, Kriptoloji gibi başlıklarda; ayrıca eğitim, sağlık, tarım, ekoloji, biyoteknoloji ve uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları gibi sosyal bilimler alanlarında çalışmalarını sunabiliyor.

Ödül ve Başvuru Detayları

Yarışma kapsamında birinci olan tez yazarına 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül veriliyor. Doktora tezlerinin bilimsel değerlendirme süreçleriyle belirlenecek olan kazananlar, bu ödüllere hak kazanacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Mart 2024 olarak belirlenmiş durumda.