Ana Sayfa Magazin ‘Sen de Fark Et’ Belgeseli: Plastik Atıkların Yolculuğu ve Çevreye Etkileri

‘Sen de Fark Et’ Belgeseli: Plastik Atıkların Yolculuğu ve Çevreye Etkileri

0
‘Sen de Fark Et’ Belgeseli: Plastik Atıkların Yolculuğu ve Çevreye Etkileri

‘Sen de Fark Et’ Belgeseli Hakkında Detaylar

‘Sen de Fark Et’ belgeseli, 3 bölümden oluşuyor ve toplamda 90 dakika süresine sahip. Çekimleri 6 farklı ülkede gerçekleştirilen belgeselde, plastik atıkların yolculuğu ve çevreye olan etkileri incelenerek, kitlesel farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

‘SULARIMIZ MİKROPLASTİKLERLE KİRLENİYOR’

Yapımcı, oyuncu ve aktivist Engin Altan Düzyatan, ‘Sen de Tanık Ol’ belgeselinde temiz suya ulaşamayan dezavantajlı toplumları ele aldıklarını belirterek, ‘Sen de Fark Et’ belgeselinde ise modern toplumların su kaynaklarına gösterdikleri davranışları ve mikroplastik oranlarını keşfetmeye odaklandıklarını dile getirdi. Düzyatan, su kaynaklarının dünya genelinde mikroplastiklerle kirlendiğine dikkat çekerek, bireylerin bu konuda harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Düzyatan, belgeselin çekim sürecinde suların mikroplastiklerle kirlendiğini ve bu durumun bireysel farkındalıklar gerektirdiğini fark ettiklerini belirtti. Ayrıca, özellikle çocuklarda bireysel farkındalıkların ve eğitimin geliştirilmesi gerektiğine değindi.

4 YILDA TAMAMLANDI

‘Sen de Fark Et’ belgeseli, daha temiz bir geleceğe adım atmak için “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” ilkesini vurguluyor. Tayland, Malezya, Filipinler, Japonya, İngiltere ve Türkiye gibi ülkelerde çekimleri gerçekleştirilen belgeselin yapım süreci 4 yılda tamamlandı.