Ana Sayfa Eğitim ÖSYM’den MEB-EKYS Sınavı Açıklaması

ÖSYM’den MEB-EKYS Sınavı Açıklaması

0
ÖSYM’den MEB-EKYS Sınavı Açıklaması

18 Şubat Pazar Günü Gerçekleşecek

ÖSYM’nin açıklamasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2024-MEB-EKYS) 18 Şubat Pazar günü yapılacak.

Detaylar

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve 12.45’te sona erecek. 64 bin 127 adayın başvurduğu sınav, 187 bina ve 2 bin 180 salonda düzenlenecek. Sınava toplam 8 bin 704 kişi, emniyet görevlisi dahil, görev alacak.

Önemli Hatırlatma

Sınav günü kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Böyle durumlarla karşılaşan adayların bu noktayı dikkate almaları gerekmektedir.

ÖSYM Başkanından Açıklama

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “2024-MEB-EKYS sınavı 50 ilde, 52 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Adaylara toplamda 80 soru sorulacak ve 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Engelli adaylara uygun görülen durumlarda 30 dakika ek süre verilecektir.” dedi.

Sonuçlar

Sınav sonuçları, 8 Mart Cuma günü adaylarla paylaşılacak. Adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi takip etmeleri ve gerekli bilgilendirmelere dikkat etmeleri gerekmektedir.