Ana Sayfa Gündem Milli Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Ücret Sorunlarına İlişkin Soruları Yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Ücret Sorunlarına İlişkin Soruları Yanıtladı

0
Milli Eğitim Bakanı, Öğretmenlerin Ücret Sorunlarına İlişkin Soruları Yanıtladı

Yusuf Tekin, Öğretmenlerin Ücretlerine Yönelik Mevzuatı Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenler ve ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ilişkin yazılı soru önergelerini yanıtladı. Tekin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenlerin aylık ve ek ders ücretlerine ilişkin mevzuattaki düzenlemeleri hatırlatarak, uzman ve usta öğretici olarak görevlendirmelerde aranacak şartların yönetmelikle belirlendiğini belirtti.

Ders Okutma Karşılığı Ek Ders Ücreti Artışı

Bakan Tekin, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanların yalnızca fiilen okuttukları ders görevi karşılığında ek ders ücretinden yararlandırıldığını vurguladı. Yapılan değişiklikler sonrasında ek ders ücreti karşılığında ders okutanlara yüzde 25 artış yapıldığını ve bu artışın 1 Kasım 2023 itibarıyla yansıtıldığını açıkladı.

Ücretli Öğretmen Görevlendirmesi Geçici Bir Yöntem

Bakan Tekin, ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirmesinin eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla “aylıksız izinli” ve “raporlu” öğretmenler ile atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadroları yerine kısa ve belirli süreler için yapıldığını belirtti. Bu uygulamanın zorunlu hallerde ve geçici olarak başvurulan bir yöntem olduğunu vurgulayan Tekin, özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personelinin asgari ücretin altında çalıştırılmadığını ve denetimlerin Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapıldığını açıkladı. Son bir yılda ülke genelinde özel eğitim kurumlarında yapılan denetimler sonucunda 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını belirtti.