Ana Sayfa Ekonomi Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Raporunu Açıkladı

Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Raporunu Açıkladı

0
Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Raporunu Açıkladı

Amerikalı Tüketiciler Nisan Ayında Güven Endeksinde Azalış Gösterdi

Michigan Üniversitesi tarafından açıklanan verilere göre, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verileri paylaşıldı. Buna göre, tüketici güveninde nisanda geçen aya kıyasla 1,5 puan azalış yaşandı ve endeks 77,9 olarak gerçekleşti.

Enflasyon Beklentileri Arttı

Endekse göre, tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi aylık bazda 0,2 puan artarak yüzde 3,1 oldu. Uzun vadeli enflasyon beklentisi ise yüzde 2,8’den yüzde 3’e yükseldi.

Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu’dan Açıklama

Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketicilerin ekonominin durumunda çok az değişiklik algıladığını belirterek, kişisel finans, iş koşulları ve iş gücü piyasalarına ilişkin beklentilerin son 4 ayda istikrarlı bir seyir izlediğini vurguladı. Ancak enflasyon beklentilerindeki hafif artışın, enflasyondaki yavaşlamanın durmuş olabileceğine dair bazı endişeleri yansıttığını ifade etti.

“Genel olarak tüketiciler, yaklaşan seçimler ışığında ekonomiye ilişkin yargılarını saklı tutuyor, pek çok tüketicinin görüşüne göre seçimler, ekonominin gidişatı üzerinde önemli etkiye sahip olabilir.” şeklinde konuşan Hsu, tüketici güvenindeki bu değişikliklerin nedenlerini değerlendirdi.