Ana Sayfa Magazin Mehmet Fatih Kacır Kimdir ve Kaç Yaşında?

Mehmet Fatih Kacır Kimdir ve Kaç Yaşında?

0
Mehmet Fatih Kacır Kimdir ve Kaç Yaşında?

Mehmet Fatih Kacır’ın Kişisel Bilgileri

Mehmet Fatih Kacır, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nde ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. Üniversite sınavlarında Türkiye’nin 12. si olarak başarılı bir performans sergiledi.

Eğitim ve Kariyer

Kacır, Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldı ve 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun oldu. Üniversite yıllarında öğrenci temsilciliği yaptı ve disiplinler arası araştırmalar ve proje yönetimi eğitimlerine öncülük etti. Mezuniyet sonrası girişimci olarak çalışmalarını sürdürdü ve faydalı model ve endüstriyel tasarımlar geliştirerek yenilikçi uygulamalara imza attı.

Sivil Toplum Çalışmaları

Kacır, sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar sürdürdü. Ayrıca, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı, Bilim Merkezi, Girişim Merkezi ve TEKNOFEST gibi önemli projelerin öncülerinden biriydi. TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olarak görev yaptı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı

31 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı. Milli Teknoloji Hamlesi ve stratejik dönüşüm politikalarından sorumlu olarak görev yaptı. TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanlığı, DENEYAP Türkiye projesinin Yönlendirme Kurulu Başkanlığı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Konseyi Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca, Türkiye’nin Otomobili Togg projesinde de çalışmalar yürüttü.

Diğer Bilgiler

Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Cansağlığı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.