Ana Sayfa Ekonomi Kripto Varlıklar için Yeni Dönem Başlıyor: Türkiye’den Yasa Tasarısı

Kripto Varlıklar için Yeni Dönem Başlıyor: Türkiye’den Yasa Tasarısı

0
Kripto Varlıklar için Yeni Dönem Başlıyor: Türkiye’den Yasa Tasarısı

Kripto Varlıklar Yeniden Tanımlanacak

Türkiye’de kripto varlıkların yeniden tanımlanması için yasa tasarısı hazırlanıyor. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım-satım süreçlerinde uyulması gereken ilkeler belirlenecek.

Şifreleme ve Algoritma Üzerinden Tanımlanacak

Yasa teklifinde kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden grandbetting tanımlanması öngörülüyor. Ayrıca, kripto varlıkların şifrelerinin sahipleri net bir şekilde belirlenecek.

Yatırımları Artırması Bekleniyor

Uzmanlara göre, bu adımla Türkiye’nin blok zincir teknolojisine daha fazla yatırım çekebileceği öngörülüyor. Kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor ve kara para aklanmasının grandbetting giriş önüne geçilmesi hedefleniyor.

Meclise Sunulması Bekleniyor

Kripto varlıklarla ilgili yasa tasarısının yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor. Tasarının kanunlaşmasıyla birlikte, kripto varlıkların saklanmasıyla ilgili şartlar da netlik kazanacak.

Dünyanın Önde Gelen Ülkelerinden Birisi Olmaya Aday

Kripto Varlık Analisti Oytun Es’e göre, Türkiye’nin bu adımlarla kripto para grandbetting twitter ekosistemi ve blockchain teknolojisi alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma potansiyeli bulunuyor.