Ana Sayfa Spor Kıtanın En Önemli Futbol Organizasyonu Afrika Uluslar Kupası’nda Fildişi Sahili Şampiyon

Kıtanın En Önemli Futbol Organizasyonu Afrika Uluslar Kupası’nda Fildişi Sahili Şampiyon

0
Kıtanın En Önemli Futbol Organizasyonu Afrika Uluslar Kupası’nda Fildişi Sahili Şampiyon

Fildişi Sahili, Nijerya’yı 2-1 Mağlup Ederek Şampiyon Oldu

Afrika Uluslar Kupası, kıtanın en önemli futbol organizasyonlarından biridir. Bu yıl 34. kez düzenlenen turnuvanın finalinde, Fildişi Sahili ile Nijerya karşı karşıya geldi. Abidjan kentindeki Alassane Ouattara Stadı’nda oynanan maçta Fildişi Sahili, Nijerya’yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Maç Detayları

Nijerya’nın 38. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattığı maçta, Fildişi Sahili ikinci yarıda geri dönüş yaptı. Franck Kessie’nin 62. dakikadaki golüyle beraberliği yakalayan Fildişi Sahili, 81. dakikada Sebastien Haller ile bir gol daha buldu ve mücadeleyi 2-1 kazandı.

Fildişi Sahili’nin Zorlu Grup Aşaması

Fildişi Sahili, grup aşamasında zorlu bir performans sergiledi. Galibiyetle başladığı grupta son 2 maçında gol atamayan ve 5 gol yiyen takım, 3. sırada eksi 3 averajla kaldı. Ancak, Gana’nın son dakikalarda berabere kalmasıyla 2 puana yükselen Fildişi Sahili, en kötü dereceye sahip takım olarak gruptan çıkmayı başardı.

Teknik Direktör Değişikliği

Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, grup aşamasındaki kötü performansın ardından teknik direktör Jean-Louis Gasset’yi gönderme kararı aldı. Yerine U-23 takımının teknik direktörü Emerse Fae getirildi ve takım, 40 yaşındaki “geçici” hocasıyla mücadele etti.

Fildişi Sahili’nin Üçüncü Şampiyonluğu

Fildişi Sahili, 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyon oldu. Bu zaferle birlikte Fildişi Sahili, kıtada en çok şampiyonluk yaşayan ülkelerden biri oldu.

Türk Takımlarının Temsilcileri

Türkiye Süper Lig’inde forma giyen oyuncular da turnuvada yer aldı. Fildişi Sahili’nde Max Gradel(Gaziantep FK) ve Serge Aurier (Galatasaray), maça ilk 11’de başlarken, Nicolas Pepe(Trabzonspor) yedek bekledi. Nijerya’da ise Bright Osayi-Samuel(Fenerbahçe), Paul Onuachu(Trabzonspor), Kenneth Omeruo(Kasımpaşa) ve Ahmed Musa(Sivasspor) forma şansı bulamadı.