Ana Sayfa Ekonomi Amerikalılar, Ekonomiyi İdare Etme Konusunda Trump’a Güveniyor

Amerikalılar, Ekonomiyi İdare Etme Konusunda Trump’a Güveniyor

0
Amerikalılar, Ekonomiyi İdare Etme Konusunda Trump’a Güveniyor

Ankete Göre Amerikalıların Çoğu Biden Yerine Trump’a Güveniyor

Financial Times ve Michigan Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Amerikalıların çoğu, ABD ekonomisini yönetme konusunda Joe Biden yerine Donald Trump’a güveniyor. Ankete katılanların %42’si Trump’ın ABD ekonomisi için en iyi seçenek olduğunu düşünürken, sadece %31’i Biden’ı tercih etti. Ankete katılan her beş kişiden biri ise hiçbir politikacıya güvenmediğini belirtti.

Birçok Seçmen Biden’ın Politikalarına Güvenmiyor

Ankete göre, seçmenlerin üçte biri Biden’ın politikalarının “ekonomiye çok zarar verdiğine” inanıyor. Ayrıca, seçmenlerin %46’sı mevcut mali durumlarını “rahat yaşayabildikleri” veya “biraz artarak masraflarını karşılayabildikleri” şeklinde tanımladı.

Ekonomik Koşulların İyi Yönetildiğine İnananların Oranı Düşük

ABD’deki genel ekonomik koşulları “mükemmel” veya “iyi” olarak tanımlayanların oranı sadece %27 oldu. Biden’ın ekonomiyi yönetme şeklini onaylayanların oranı ise yalnızca %36. Demokratların %71’i Biden’ın ekonomi yönetimini onaylarken, Cumhuriyetçilerin yalnızca %5’i onayladığını belirtti.

Trump’ın Düşük Gelirli Amerikalılar Arasında Gücü Devam Ediyor

Trump’ın anketteki gücü, Biden’ın yeniden seçilme şansını etkileyebilir. Ekonomik uçurumun altını çizen Trump, düşük gelirli Amerikalılar arasında önemli bir güce sahip olduğunu gösteriyor.

Biden İçin Endişe Verici Durumlar Oluşuyor

Güçlü büyüme, istikrarlı istihdam piyasası ve düşen enflasyona rağmen, seçmenlerin kişisel mali durumlarında ve genel ekonomiye bakışlarında sınırlı iyileşmeler olduğu görülüyor. Bu durum, Biden’ın yeniden seçilme şansını olumsuz etkileyebilir. Ross School of Business profesörü Erik Gordon, “Biden’ın ekonominin iyi gittiğine dair verdiği mesajlar pek çok insanı ikna etmedi. Onaylanma oranı, tekrar tekrar yaptığı açıklamalara ve kendisini destekleyen hükümet rakamlarına rağmen değişmedi” şeklinde değerlendirmede bulundu.