Ana Sayfa Gündem İstanbul Gaziosmanpaşa’da Top Kayması: Evler Boşaltıldı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Top Kayması: Evler Boşaltıldı

0
İstanbul Gaziosmanpaşa’da Top Kayması: Evler Boşaltıldı

Yıldıztabya Mahallesi’nde Toprak Kayması

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Yıldıztabya Mahallesi’nde, Bahadır Sokak’ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Vali Davut Gül, olay sonrası yaptığı açıklamada, önce 14 evin boşaltıldığını ancak son durumda 30 evin boşaltıldığını belirtti. Toplamda 114 kişiyi etkileyen bu durumda, kiracı ve ev sahiplerinin durumları da inceleniyor. Evlerde yaşayanların durumlarına göre gerekli adımlar atılacak.

Toprak Kaymasının Riskleri

Vali Gül, toprak kaymasının bölgedeki yapılar için bir risk oluşturduğunu belirtirken, AFAD’ın yaptığı incelemeler sonucunda genel bir toprak kayması tespit edilmediğini ifade etti. Ancak bölgedeki yapıların zaten riskli olduğunu vurgulayarak, toprak kayması olmasa bile bazı yapıların taşınması veya yıkılması gerektiğini söyledi.

Bursa Gemlik’te Apartman Duvarı Çöktü

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ise bir apartmanın üzerine istinat duvarının çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan duvar, alt kattaki apartmana yıkıldı. Olay yerine AFAD, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Yaralanan kişiler hastaneye kaldırıldı ve enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.