Ana Sayfa Ekonomi İngiltere Ekonomisi Şubat Ayında Hafif Büyüme Gösterdi

İngiltere Ekonomisi Şubat Ayında Hafif Büyüme Gösterdi

0
İngiltere Ekonomisi Şubat Ayında Hafif Büyüme Gösterdi

ONS Verilerine Göre Şubat Ayı Büyüme Rakamları Açıklandı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ülkenin şubat ayına ilişkin büyüme verilerini paylaştı. Ocak 2024’te yüzde 0,3 büyüyen ekonomi, şubatta yüzde 0,1 büyüme kaydetti. Aralık 2023 ile Şubat 2024 dönemini kapsayan 3 aylık periyotta ise büyüme oranı yüzde 0,2 olarak gerçekleşti.

Sektörlere Göre Büyüme Oranları

Hizmet Sektorü: Ülkedeki hizmet sektörü şubatta yüzde 0,1 büyüme gösterirken, söz konusu 3 aylık dönemde yüzde 0,2 büyüme elde etti.

Sanayi: Sanayi sektörü şubatta yüzde 0,1 ve 3 aylık dönemde yüzde 0,7 büyüme sağladı.

İnşaat: İnşaat sektörü şubatta yüzde 1,9 daralırken, Aralık 2023 – Şubat 2024 döneminde ise yüzde 1 daralma yaşandı.

Ekonomik Değerlendirme ve İlerleyen Süreç

ONS Ekonomik İstatistikler Direktörü Liz McKeown, verilere ilişkin yaptığı açıklamada, ekonominin şubatta otomotiv ve imalat sektöründeki artışla büyüdüğünü belirtti. Hizmet sektörünün de toplu taşıma, nakliye ve telekomünikasyon alanlarındaki aktivitelerle büyüme kaydettiği vurgulandı. Ancak yağışlı hava koşullarının etkisiyle inşaat sektöründe belirgin bir düşüş yaşandığı belirtildi.

McKeown, Aralık 2023 ile Şubat 2024 arasındaki 3 aylık dönemde ekonominin yazdan bu yana ilk kez büyüme gösterdiğini ifade etti. İngiltere ekonomisi, 2023’ün üçüncü çeyreğinde yüzde 0,1 daralırken, son çeyrekte yüzde 0,3 daralmış ve yılın ikinci yarısını teknik resesyonda geçirmişti.