Ana Sayfa Gündem Hurda Magnet

Hurda Magnet

0
Hurda Magnet

Elektromagnetik mıknatıslar arsında bulunan hurda magnet, yuvarlak kesimlidir. Hurda magnet, hurda malzemelerin taşınması için üretilmektedir. Bu tasarı sayesinde iş süresi oldukça kısalmaktadır. Zamandan tasarruf edilmesine olanak sağlayan bu magnetler, alt kısımlarındaki mıknatısların çekim gücü ile malzemeleri hızlı şekilde bir araya getirmektedir.

Hurda magnet, en çok çelik sektöründe ve hurda toplama tesislerinde kullanılmaktadır. Hurda toplama alanlarında zemindeki hurda parçalarının temizlenmesi için de kullanılmaktadır.

Gövdesine yekpare döküm kullanılan magnet türü maliyet açısından diğer magnet türlerinden daha pahalı olmasına rağmen oldukça dayanıklıdır. Kalıp ölçülerine göre üretimi gerçekleştirilmektedir. Hurda magnetin kalitesini büyük ölçüde kullanılan mıknatısın çekim kuvveti belirlemektir.

Metal içerikli malzemelerin anında toplu halde kaldırılmasını hem de bırakılmasını sağlayan alet olan hurda magnet aynı zamanda hurda kaldıraç olarak da adlandırılmaktadır. Sanayide sıklıkla kullanılmaktadır. En çok inşaat diğer metal sanayinde kullanıldığı gözlenmektedir. En küçük metal parçacıktan en büyük yapıdaki metalleri bir arada tutabile hurda magnet, manyetik alanı sayesinde metal ve benzeri maddeler için kullanılabilmektedir.

Teknolojik gelişmeler ilerleme göstermektedir. Hurda magnet sisteminin hem kolay hem de pratik olan kullanılışlı oluşu sebebiyle firmalar tarafından tercih edilen bir üründür. Ayrıca bu ürün elektrik kesintilerinden etkilenmez. Ayrıca kısa devre yapma gibi bir sorunu olmaması, akü gibi yardımcı sistemlerine de hiçbir şekilde ihtiyacı olmaması önem taşımaktadır. Tüm bu özellikleri haricinde en belirgin yönünü elektrik tasarrufu yapmasıdır.

Sonuç odaklı çalışan bir firma olarak ürettiğimiz tüm makine ve araçların arkasındayız. Kalite odaklı olan firmamızda müşteri memnuniyetini esas alarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Sizlerde uygun ürün avantajlarımızdan yararlanmak için internet sitemiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Tüm soru ve sorunlarında sizlere yardımcı olmaktan mutlu oluruz.