Ana Sayfa Dünya Haiti’de Başbakanın İstifası Talebiyle Düzenlenen Protesto Sonucunda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Haiti’de Başbakanın İstifası Talebiyle Düzenlenen Protesto Sonucunda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

0
Haiti’de Başbakanın İstifası Talebiyle Düzenlenen Protesto Sonucunda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Haiti’de Düzenlenen Protestolarda 6 Kişi Öldü, Onlarca Kişi Yaralandı

Haiti’de Başbakan Ariel Henry’nin istifası talebiyle düzenlenen protestolarda çıkan olaylarda 6 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Bölge basınındaki haberlere göre, Başbakan Henry’nin istifasını talep eden binlerce kişi birçok kentte polisle çatıştı. Olaylar sırasında 6 kişi ateşli silahlarla öldürüldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Çatışmalar Sonucunda Güvenlik Güçlerinin Kontrolünü Kaybettiği İddia Ediliyor

Olaylar sırasında güvenlik güçlerinin kontrolünü kaybettiği ve çetelerin devreye girdiği iddia ediliyor. Dükkanların, evlerin ve araçların ateşe verilmesi nedeniyle halkın evlerine kapandığı ifade ediliyor. Protestoların şiddetlenmesiyle birlikte birçok kişi gözaltına alındı.

Haiti Halkı Başbakanın İstifasını Talep Ediyor

Ülke genelinde meydanlara inen binlerce kişi, Başbakan Henry’nin güvenliği sağlayamadığı ve ekonomik krize çözüm bulamadığı gerekçesiyle istifasını talep ediyor. Bu protestolar, halkın hükümetin icraatlarına olan tepkisini ve memnuniyetsizliğini göstermektedir.

BM Raporuna Göre, Haiti’de Şiddet Olayları Artıyor

Birleşmiş Milletler Haiti Entegre Ofisi tarafından hazırlanan rapora göre, 2023’ün son 3 ayında Haiti’de şiddet olayları artmıştır. Raporda, 2 bin 300’den fazla kişinin öldürüldüğü, yaralandığı veya kaçırıldığı belirtilmektedir. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 artış göstermektedir. Haiti’deki şiddet olaylarının artması, ülkede güvenlik sorunlarının derinleştiğini göstermektedir.