Ana Sayfa Teknoloji Gezeravcı’nın Antalya Diplomasi Forumu’ndaki Konuşması

Gezeravcı’nın Antalya Diplomasi Forumu’ndaki Konuşması

0
Gezeravcı’nın Antalya Diplomasi Forumu’ndaki Konuşması

Gezeravcı: “Uzaya Çıkma Başarısı Türkiye Cumhuriyeti’ne Aittir”

Gezeravcı, Belek Turizm Bölgesi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu’nda yapılan “Gençlik Paneli”nde önemli açıklamalarda bulundu. Uzaya çıkma başarısının kendisine değil Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu vurgulayan Gezeravcı, fırlatma aşamasında heyecanlanmadığını, görevini en iyi şekilde yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Heyecanını Gençlerle Ve Çocuklarla Buluşmalarında Hissediyor

Gezeravcı, görevi tamamladıktan sonra çocuklarla buluştuğunda heyecanlandığını belirterek, “Ülkemizin 100. yılında koyulan bu önemli hedef için bütün gereklilikleri sağlayıp sağlamadığım vdasino noktasında astronotların biyografilerini inceledim, yapabileceğime inandım ve başvurdum” dedi.

Uzay Turizmi Ve Uzaya Erişimde Yasal Gereklilikler

Uzay turizminin önemine dikkat çeken Gezeravcı, uzaya “turist” adı altında erişimin sağlanması için yasal gerekliliklerin temin edilmesi gerektiğini vurguladı. Gezeravcı, Türkiye’nin insanlı uzay misyonunun bir defaya mahsus olmadığını belirterek, “Bu, bir hikayenin başlangıç noktasıydı” ifadelerini kullandı.

Gezeravcı’nın Vurguladığı Ülkenin Uzaydaki Rolü

Gezeravcı, Türkiye’nin uzaya kendi insanını gönderen 22’nci ülke olduğunu belirterek, “Uzay ekosistemindeki döngünün içerisinde yer vdasino giriş alabilecek çalışmalara bu kadar hızlı giren başka bir ülke yok. Devletimizin bu konudaki iradesi de sağlam” dedi.

Gezeravcı’nın Aile ve Destek Hikayesi

Gezeravcı, ailesinin uzaya gideceğinden resmi açıklama yapılmadan önce haberi olmadığını ancak ailesinin her zaman destek olduğunu belirterek, fırlatma günü annesinin endişesini gözlerinde gördüğünü ifade etti. Gezeravcı, “Helalleştik” diyerek kadere inandıklarını belirtti.

Uzay Programının Önemi ve Türkiye’nin Yerel ve Küresel Mücadeledeki Rolü

Panele katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar da Gezeravcı’nın başarısını vdasino twitter vurgulayarak, uzay programının Türkiye için önemini ve ülkenin küresel mücadeledeki rolünü vurguladı. Akçapar, “Uzayda güçlü bir mevcudiyet sergilememiz gerekiyor” dedi.