Ana Sayfa Eğitim Geç Başvuru İşlemleri Bugün Başlıyor

Geç Başvuru İşlemleri Bugün Başlıyor

0
Geç Başvuru İşlemleri Bugün Başlıyor

MSÜ Sınavı Başvuruları için Son Şans

Geçtiğimiz haftalarda sona eren MSÜ sınavı başvuruları için geç başvuru işlemleri bugün yapılacak. Üniversite eğitimini Milli Savunma Üniversitesi’nde tamamlamak isteyen adayların MSÜ sınavına katılması gerekmektedir.

MSÜ Geç Başvuru Ekranı

MSÜ geç başvuru işlemleri 7 Şubat 2024 Çarşamba günü alınacak. Bu süre içinde başvuru yapmayan adaylar son şanslarını bugün değerlendirmelidir.

MSÜ Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

MSÜ 2024 yılında 3 Mart 2024 Pazar günü tarihinde ÖSYM tarafından merkezi olarak uygulanacak. Adaylar için sınav tarihi yaklaşırken, geç başvuru tarihi önem kazanmaktadır.

MSÜ Sınav Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

MSÜ sınav geç başvuru ücreti 2024 yılı için 442,5 TL olarak belirlenmiştir. Geç başvuru ücretini ödemek isteyen adaylar bugün son başvuru tarihine dikkat etmelidir.

MSÜ Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapabileceklerdir. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla da başvuru yapabilirler.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavı Şartı

Harp Okulları için adayların, 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) ve 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise sadece 2024 yılı YKS’nin 1. Oturumu olan TYT’ye girmeleri yeterlidir.

Harp Okulları (HO) kadın ve erkek adayları kabul ederken, Astsubay Meslek Yüksekokulları (Asb. MYO) sadece erkek adayları kabul etmektedir.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. Üniversitenin eğitim ve öğretime başlama töreni 12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılmıştır.