Ana Sayfa Dünya Gazze’deki Şifa Hastanesine İsrail Saldırısı: Savaş Suçu İddiası

Gazze’deki Şifa Hastanesine İsrail Saldırısı: Savaş Suçu İddiası

0
Gazze’deki Şifa Hastanesine İsrail Saldırısı: Savaş Suçu İddiası

Gazze’deki Şifa Hastanesine İsrail Saldırısı

Gazze’deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi’ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenledi. Hastanenin içinde ateş açıldığı ve bu durumun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı belirtildi.

İsrail’in Savaş Suçu İddiası

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun hastaneye tank, İHA ve silahlarla baskın yaparak içeride ateş açmasının İsrail’in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme niyetini doğrulayan bir savaş suçu olduğu vurgulandı. Bu durumun binlerce insanın hayatını tehdit ettiği belirtilerek, uluslararası toplumun ve uluslararası örgütlerin derhal müdahale etmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail’e Yönelik Suçlamalar

Açıklamada, sağlık personeli, yaralılar, hastalar ve yerinden edilenlerin güvenliği ile yaşamlarından İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplumun sorumlu tutulduğu ifade edildi. İsrail’i sağlık sektörüne, tıbbi kurumlara ve hastanelere yönelik saldırıları durdurmaya çağıran açıklamada, İsrail’in bu organize ve planlı suçlarına son vermesi için uluslararası baskı yapılması gerektiği vurgulandı.