Ana Sayfa Dünya Filistin’de Yeni Başbakan Mustafa, Hükümeti Kurma Görevini Kabul Etti

Filistin’de Yeni Başbakan Mustafa, Hükümeti Kurma Görevini Kabul Etti

0
Filistin’de Yeni Başbakan Mustafa, Hükümeti Kurma Görevini Kabul Etti

Mustafa, Devlet Başkanı Abbas’a Mektup Göndererek Görevi Onayladı

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin’in yeni Başbakanı Mustafa, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a gönderdiği mektupta 19. hükümeti kurma görevini kabul ettiğini duyurdu. Mustafa, hükümeti kurma görevini onurlandırdığını belirterek, belirlenen süre içinde kapsamlı istişarelerin ardından hükümeti Devlet Başkanı’na sunacağını ifade etti.

Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırılarına Dikkat Çeken Mustafa

Mustafa, mektubunda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına vurgu yaparak, “Gazze olmadan devlet olmaz, Gazze’de de Kudüs ve Batı Şeria’dan uzak bir devlet olmaz.” açıklamasında bulundu. Filistin’in yeni Başbakanı, halkın maruz kaldığı saldırılar karşısında daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Hükümetin Acil Çalışmaları

Mustafa, yeni hükümetin onaylanır onaylanmaz Gazze Şeridi’ndeki halkın acılarını dindirmek için çalışacağını ifade ederken, Filistin’in bağımsızlığı, uluslararası meşruiyet kararları doğrultusunda mültecilerin geri dönüşü ve özgür bir Filistin devletinin kurulması hedeflerine vurgu yaptı.

Filistin anayasasının gerekliliklerine göre, yeni Başbakanın atandığı tarihten itibaren 3 hafta içinde kabine üyelerini belirleyerek Devlet Başkanı’na sunması gerekiyor. Yeni hükümetin kurulması için en fazla 2 hafta daha süre verilebiliyor.