Ana Sayfa Ekonomi Döviz Kurlarında Yükseliş Devam Ediyor: Türk Lirası Değer Kaybediyor

Döviz Kurlarında Yükseliş Devam Ediyor: Türk Lirası Değer Kaybediyor

0
Döviz Kurlarında Yükseliş Devam Ediyor: Türk Lirası Değer Kaybediyor

Eski Bakan Nebati’nin Öngörüsü Gerçek Oldu

Dolar ve Euro’nun Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. Dolar 32, Euro ise 35 lira seviyesini aştı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçmişteki sözleri gerçeklik kazanıyor.

Nebati’nin Öngörüsü

Nureddin Nebati 22 Mart 2022’de yaptığı açıklamada dolar/TL 14,84 iken doların 32,15 seviyesine çıkacağını öngörmüştü. Bu sözler sosyal medyada paylaşılırken, TL’nin değer kaybı devam ediyor.

Dolar/TL’deki Değişim

2022 yılında 13 lira seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını 14.00 – 14.60 aralığında geçirdi. Ancak seçimlerin ardından TL yeniden değer kaybetmeye başladı. 2024 yılında da yükselişini sürdüren dolar/TL 32 lira seviyesini aştı.

Nebati’nin Uyarısı Gerçek Oldu

Nebati’nin “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok” uyarısının gerçekliği gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Dolar karşısında TL değer kaybetmeye devam ederken, dolar/TL kuru 32 lira seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Lirayı Koruyamayanlar Zararda

TL’nin değer kaybıyla birlikte Nebati’yi dinleyenlerin lirası ciddi anlamda eridi. Örneğin, 1 milyon lira ile 14.84 kurundan 67 bin 346 dolar alınabilirken, bugün aynı miktarda lira ile sadece 31 bin 114 dolar alınabiliyor. Arada 36 bin 232 dolarlık bir fark oluştu.