Ana Sayfa Teknoloji FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Girişlerinden Uzak Durulması Konusunda Uyardı

FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Girişlerinden Uzak Durulması Konusunda Uyardı

0
FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Girişlerinden Uzak Durulması Konusunda Uyardı

FBI, Siber Güvenlik Tehlikeleri Hakkında Uyarıda Bulundu

ABD’nin önde gelen kurumlarından Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber güvenlik konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Kamuya açık alanlardaki şarj cihazları ve USB giriş noktalarının kullanılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Zararlı Yazılımlar ve Veri Çalınma Tehlikesi

FBI’ın yaptığı açıklamada, kamuya açık alanlardaki şarj cihazları ve USB giriş noktalarının siber saldırganların kişisel verileri çalabileceği ve zararlı yazılım yükleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalınabileceği vurgulandı.

FBI internet sitesinde yapılan açıklamada, “Siber güvenlik uzmanları, kamuya açık USB şarj noktalarında cihaz şarj olurken zararlı yazılım yüklenebileceği uyarısında bulundu” ifadelerine yer verildi.

Taşınabilir Şarj Cihazları Önerisi

Uzmanlar, kamuya açık şarj cihazları ve USB girişlerinden kaçınılması gerektiğini belirterek, her zaman kendi şarj aletlerini tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca powerbank gibi taşınabilir şarj cihazlarının da faydalı olabileceği ifade edildi.

Alman Bild gazetesi, FBI’ın uyarısını detaylı bir şekilde ele alarak, “USB üzerinden şarj edilmeden önce cihazda ‘bu cihaza güvenilsin mi’ diye uyarı çıkıyor, eğer güvenmiyorsanız cihazınızın da güvenmemesini isteyebilirsiniz. Bu durumda da cihazınız şarj olmaya devam edecektir” yorumunu yaptı.