Ana Sayfa Teknoloji Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı

0
Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı

24 Kişilik Ekip 36 Gün Süren Heyecan Dolu Bir Maceradan Döndü

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ni tamamlayan 24 kişilik ekip, 36 gün süren seferin ardından Türkiye’ye döndü. Ekip, çeşitli alanlarda yaptıkları araştırmalarla gezegenin Antarktika’da çözümlenmesini bekleyen sırları araştırdı.

Antarktika’da Gerçekleştirilen Çalışmalarla Türkiye Adına Büyük Başarı

Sefer ekibi, Türkiye’nin bilimsel araştırma kampının bulunduğu Horseshoe Adası’nda çalışmalarını tamamladıktan sonra, Dismal Adası’na uğradı ve daha sonra farklı üslerde çalışmalarını sürdürdü. Ekip, zorlu bir yolculuk sonrası Türkiye’ye dönerek, geleceğe yönelik önemli veriler elde etti. Yapılan çalışmaların uluslararası saygın bilimsel dergilerde yayınlanması hedefleniyor.

Lojistik Operasyonlar ve Emniyet Önlemleriyle Başarılı Bir Sefer

Sefer ekibinin Antarktika’daki çalışmalarını desteklemek amacıyla sağlık hizmeti sunan bir tıp doktoru da eşlik etti. Lojistik operasyonlar ve emniyet önlemleri titizlikle takip edilerek, sefer başarılı bir şekilde tamamlandı. Bakan Kacır, bilim ekibini tebrik ederek, Türkiye’nin bilimsel çalışmalardaki kararlılığını vurguladı.