Ana Sayfa Gündem Canlı Müziğin En Yetenekli İsimlerinden; Dicle Olcay

Canlı Müziğin En Yetenekli İsimlerinden; Dicle Olcay

0
Canlı Müziğin En Yetenekli İsimlerinden; Dicle Olcay

Dicle Olcay son dönemlerde YouTube’da seslendirmiş olduğu farklı tarzdaki akustik şarkıları her hafta dijital platformlarda paylaşarak dinleyicilerinin beğenisine sunuyor. ‘Aç Kapıyı Gir İçeri’, ‘Maktul’ ve ‘Çift Gökkuşağı’ gibi birçok dizi müziği ile eskilerden tanıdığımız Dicle Olcay yeni akustik derlemeleri ile çok geniş kitlelere hitap ediyor. En son okuduğu “Beyaz Giyme” türküsü ile geniş yankı uyandıran yetenekli isim farklı tarzlarda okuduğu şarkılarla artık daha çok merak konusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Müziğe olan tutkusu ve aşkıyla büyüyen Dicle Olcay yeteneğiyle bu işi profesyonel boyuta 2007 yılında taşıyor ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünde eğitim almaya başlıyor.

Her anıyla müziği yaşayan yetenekli isim 2011 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katılmaya karar vererek adını ilk kez tüm ülkeye duyuruyor. Kendisine dönen jüri üyelerinden Murat Boz’u seçen Dicle Olcay yarışmanın sona ermesi ile birlikte Murat Boz’un orkestrasına katılıyor ve burada back vokallik yapmaya başlıyor.

O Ses Türkiye programında söylediği ve herkesin beğenisi kazandığı Bilsem Ki şarkısını 10 yıl sonra tekrar seslendirdi.

2017 yılından itibaren solo müzik kariyerine başlayan Dicle Olcay sırasıyla Zamanında, Bu Saatten Sonra ve Dizinin Dibi gibi single çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bugün tüm dijital platformlarda ve YouTube kanalı üzerinden her hafta yayınladığı akustik çalışmalarla üretim sürecini perçinleyen Dicle Olcay her gün onu dinleyenlere bu keyifli şarkılar ve müziklerle hoş vakitler geçirtiyor.

Dicle Olcay’ın her hafta yeni şarkı yayınladığı kanalına abone olmak ve Beyaz Giyme türküsünü dinlemek için hemen tıkla!

Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCe9V-N1TARSZCCsB2vf0y2A

Instagram: https://www.instagram.com/dicleolcay/