Ana Sayfa Ekonomi Brent Petrol Fiyatları Düşüşe Geçti

Brent Petrol Fiyatları Düşüşe Geçti

0
Brent Petrol Fiyatları Düşüşe Geçti

Brent Petrol Fiyatı Günü Düşüşle Tamamladı

Dün 83,60 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 81,60 dolar seviyesinde tamamladı. Bu durum, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de talebin zayıfladığına işaret eden verilerin ardından gerçekleşti.

ABD Enflasyon Verileri ve Faiz İndirimi Beklentileri Fiyatları Etkiledi

ABD’de salı günü açıklanan enflasyon verileri, beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine daha geç başlayacağına yönelik beklentileri kuvvetlendirdi. Bu faktör de Brent petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekledi.

America’daki Ham Petrol Stoklarında Beklenmeyen Artış

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 12 milyon varil artışla 439 milyon 400 bin varil seviyesine yükseldiğini açıkladı. Piyasa beklentisi ise stokların 8 milyon 552 bin varil artması yönündeydi. Uzmanlar, stoklarda beklentilerin üzerinde gerçekleşen artışın İngiliz petrol şirketi bp’nin İndiana eyaletindeki bazı rafinerilerinin elektrik kesintileri nedeniyle devre dışı kalmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Teknik Analizlere Göre Fiyat Değerlendirmesi

Brent petrolde teknik analizlere göre gün içinde 81,55 ile 81,75 dolar aralığı direnç bölgesi olarak izlenebilirken, 81,18 ile 81,01 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak gözlemlenebilir.