Ana Sayfa Magazin Antalya’da Finike Portakalı ile 101 Farklı Yemek Yapıldı

Antalya’da Finike Portakalı ile 101 Farklı Yemek Yapıldı

0
Antalya’da Finike Portakalı ile 101 Farklı Yemek Yapıldı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Finike Portakalı Üreticilerine Destek Verdi

Antalya’da tescilli ürünler arasında bulunan Finike portakalı, bu yıl dalında kalınca Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti. Üreticiye destek olmak amacıyla Aksu ilçesi Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde Şef Halil Gökmenoğlu ve ekibi tarafından portakalın kullanıldığı 101 çeşit yemek yapıldı. Proje kapsamında 500 kilo portakal kullanıldı.

Portakal ve Acının Uyumunu Keşfettiler

Proje kapsamında balık, çorba, tatlı, deniz ürünleri extrabet gibi farklı çeşitlerde yemekler hazırlandı. En dikkat çeken detaylardan biri ise Adana kebabı ve pidelerde portakal kullanılması oldu. Şef Halil Gökmenoğlu, portakalın asidiyle Adana kebabının daha lezzetli hale geldiğini belirtti. Gökmenoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci yılına giderken 101 çeşit yemek yaptık. Hem çiftçilere destek olmak hem de narenciyede farklı lezzetler denemek istedik” dedi.

İlginç ve Lezzetli Kombinasyonlar

Proje kapsamında portakaldan yapılan extrabet giriş yemekler arasında; portakallı çorba, portakallı dana kaburga steak, portakallı karides, portakallı pide, portakallı sütlaç, portakallı cheesecake gibi birbirinden ilginç ve lezzetli kombinasyonlar yer aldı. Şef Gökmenoğlu, “Finike’nin tarhanası da meşhurdur. Portakallı tarhana yaptık. Çok da hoş oldu. Önemli olan bölgenin ürünleriyle lezzetler sunmak” açıklamasını yaptı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Memnuniyetini Dile Getirdi

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Verileri Şube extrabet twitter Müdürü İbrahim Irmak, projenin beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü ve lezzet patlaması yaşandığını belirtti. Portakal ile hazırlanan 101 çeşit yemek, bölgenin lezzetlerini ön plana çıkararak büyük beğeni topladı.