Ana Sayfa Magazin Yüksekova’da Baharın Müjdesi: Meralar Yeşerdi, Besiciler Rahat Bir Nefes Aldı

Yüksekova’da Baharın Müjdesi: Meralar Yeşerdi, Besiciler Rahat Bir Nefes Aldı

0
Yüksekova’da Baharın Müjdesi: Meralar Yeşerdi, Besiciler Rahat Bir Nefes Aldı

Yüksekova’da Baharın Habercisi: Meralar Yeşerdi

Yüksekova’da kış mevsiminin çetin geçtiği yerleşim yerlerinden biri olan Yüksekova’da, havanın ısınması ve karların erimesiyle birlikte meralar yeşermeye başladı. Kış boyunca ahırlarda bakılan hayvanlarını yem ve kuru otla besleyen besiciler, baharın gelişiyle birlikte derin bir nefes aldı.

Hayvan Sahipleri Sevinçli: Yem Masraflarından Kurtuldular

Sürülerini karlı dağların eteklerinde yeşeren meralarda otlatmaya başlayan besiciler, yem maliyetinden kurtulmanın sevincini yaşıyor. Yürekli köyündeki besicilerden Salih Kartal, baharın güzelliklerini şu sözlerle dile getirdi: “Burada bahar mevsimi çok güzel oluyor. Mutluyuz. Köyümüzde bir tarafta kar bir tarafta yeşillik var. Kışın çok zorluk çekiyoruz. 5-6 ay karla mücadele ediyoruz. Kuzuları daha çıkarmadık. Onları da birkaç gün sonra çıkaracağız. Bizim işimiz bu.

Hayvanlar Meralara Çıktı: Besiciler Mutlu

Hayvanlarını 5 aydır ahırlarda besleyen besiciler, meralara çıkardıklarını ve bu durumun masrafları azalttığını belirtiyorlar. Hurşit İşleyen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kışın hayvanlar ahırlarda kalıyor bu da masraflı oluyor. Bölgemizde binlerce hayvan meralara çıktı. Biz de hayvanlarımızı merada otlattığımız için mutluyuz.

Bu yıl Yüksekova’da baharın gelmesi, besiciler için umut dolu bir dönemin başlangıcı oldu. Yemyeşil meralar, hayvanların otlaması ve besicilerin yüzlerindeki mutluluk, bölgede baharın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.