Ana Sayfa Magazin Yönetmen ve Yapımcı Sadullah Celen Hayatını Kaybetti

Yönetmen ve Yapımcı Sadullah Celen Hayatını Kaybetti

0
Yönetmen ve Yapımcı Sadullah Celen Hayatını Kaybetti

Ünlü Yapımcı ve Yönetmen Sadullah Celen, İstanbul’da Vefat Etti

Yapımcı ve yönetmen Sadullah Celen, 64 yaşında İstanbul’da vefat etti. Celen’in ölüm haberi yakınları ve arkadaşları tarafından duyuruldu. Ünlü oyuncu Alp Navruz sosyal medya hesabından acı haberi duyurarak “Mekanın cennet olsun hocam” dedi.

Ünlü Aktör Tolga Sarıtaş’tan Sadullah Celen İçin Veda Mesajı

Ünlü aktör Tolga Sarıtaş, sosyal medya hesabından bir dönem birlikte çalıştığı hocası Sadullah Celen için bir mesaj yayınladı. Oyuncu paylaşımında, “Yıllar önce çok güzel bir yolculuğu beraber yürüdük. Güzel enerjinin, hiç eksilmeyen güler yüzünün yanı sıra beni serbest bıraktığın, sınırlarımı zorlamamı sağladığın ve cesaret verdiğin için sana çok teşekkür ederim Sadullah Hocam… Işıklar içinde uyu.” ifadelerini kullandı.

Hande Erçel’den Sadullah Celen’e Veda

Oyuncu Hande Erçel, yönetmen Sadullah Celen’in ölüm haberini Bali’de aldı. Celen’in yönetmenliğini yaptığı “Güneşin Kızları” dizisinde rol alan Erçel, sosyal medya hesabından ünlü yönetmene “Sadullah hocam, yönetmenim. Güneşin kızı Selin ve ben seni asla unutmayacağız. Gittiğin yerde güneş ol bize hep olduğun gibi” notunu ve birlikte çekilen fotoğrafıyla veda etti.

Sadullah Celen Kimdir?

Sinema ve dizi filmi yönetmeni olan Sadullah Celen, 1 Ocak 1960 tarihinde İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü mezunu olan Celen, 1985’te Züğürt Ağa filminde yönetmen yardımcılığıyla sinemaya başladı. Süha Arın ile birlikte birçok belgeselde çalışan Celen, 1994 yılından itibaren birçok film ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.