Ana Sayfa Teknoloji YÖK Başkanı Özvar: Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında

YÖK Başkanı Özvar: Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında

0
YÖK Başkanı Özvar: Araştırma Üniversiteleri Destek Programı Değerlendirme Toplantısında

YÖK Başkanı Özvar, ADEP Programı’nın Başarısını Vurguladı

Özvar, YÖK tarafından düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) değerlendirme toplantısında, 2021’de belirlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın 23 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü belirtti. Program kapsamındaki üniversitelerin performansları, kurul bünyesinde oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yıllık olarak takip ediliyor.

Ön Ödemelerdeki Limit Artışı

Özvar, ADEP çerçevesinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca üniversitelere yıllık kaynak tahsis edildiğini ve projelerin desteklendiğini söyledi. BAP Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sayesinde projeler için ön ödeme limitlerinin 10 katına kadar aktarılabiliyor.

Yeni Destekler ve İşbirlikleri

Özvar, 2024’te üniversitelere 400 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti ve TÜBİTAK ile yapılan görüşmeler sonucunda ADEP projelerine özel burs programlarının başlatıldığını ifade etti. Gelecek yıllarda bursiyer sayısının artırılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Şenel: Yükseköğretimde Ar-Ge Faaliyetleri

Şenel, araştırma üniversitelerine yapılan ödenek artışlarıyla Ar-Ge faaliyetlerinin ve nitelikli insan gücünün desteklenmesinin önemine değindi. Yeşil ve dijital dönüşümün kamu politikalarında öne çıktığını belirterek, bilim, teknoloji ve yenilik faaliyetlerinin ülke gelişimindeki rolüne vurgu yaptı.

AR-GE Desteklerinin Devamı

Şenel, Ar-Ge desteklerinin sürdürüleceğini ve stratejik alanlarda çalışmaların artırılacağını vurgulayarak, üniversitelerin AR-GE ve yenilik faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini ifade etti.