Ana Sayfa Teknoloji Yapay Zeka Oluşturulan Fotoğraflara Filigran Ekleyen Meta

Yapay Zeka Oluşturulan Fotoğraflara Filigran Ekleyen Meta

0
Yapay Zeka Oluşturulan Fotoğraflara Filigran Ekleyen Meta

Meta, Yapay Zeka Oluşturulan Fotoğraflara Filigran Eklemeyi Planlıyor

Önümüzdeki aylarda, Meta kendi yapay zeka araçları ve diğer önemli yapay zeka araçları tarafından oluşturulan fotoğraflara filigran eklemeyi planlıyor. Bu filigranlar, fotoğrafın orijinal bir fotoğraf olmadığını, yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir medya olduğunu açıkça belirtecek.

“Imagined with AI” İfadesi Filigranlarda Yer Alacak

Filigranlarında, görüntünün yapay zeka ile oluşturulduğunu açıkça belirtmek için “Imagined with AI” (Yapay Zeka ile oluşturuldu) ifadesi yer alacak. Bu sayede insanlar, gördükleri fotogerçekçi içeriğin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu anlayabilecekler.

Diğer Şirketlerin Araçlarıyla Oluşturulan İçeriklerde de Filigran Kullanılacak

Meta, kendi yapay zeka özelliği olan Meta AI ile oluşturulan fotogerçekçi görüntülere “Imagined with AI” etiketlerini uygulayarak bu bilgiyi kullanıcılara sağlıyor. Ancak şirket, diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklerde de aynı uygulamayı yapmak istiyor.

Kullanıcılar Gerçekçi Videolar ve Yapay Zeka Sesleri Hakkında Bilgi Verilecek

Meta, yakında kullanıcıların paylaştıkları videoların gerçekçi mi yoksa sadece yapay zeka ile oluşturulmuş sesler mi içerdiğini belirtmelerini isteyecek. Bu bilgilerin önceden sağlanmaması, uyarılar ve hatta gönderinin kaldırılması gibi cezalarla sonuçlanabilir.