Ana Sayfa Ekonomi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Turistik Tren Seferleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Turistik Tren Seferleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Turistik Tren Seferleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

“Turistik Doğu Ekspresi”ne Alternatif Turistik Trenler Yolda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yazılı açıklamasında, turistik trenlerin seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline geleceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, trenlerin seferlere başlamaya hazırlandığını ifade etti.

Ankara-Tatvan-Ankara Seferi

1262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik trenin, 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te Ankara’dan seferlerine başlayacağı açıklandı. Tren, Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saat mola verecek. Tatvan’dan hareket edecek tren ise Palu’da 3, Elazığ’da 4, Kayseri’de 3 saat duracak. Tren, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak.

Ankara-Diyarbakır-Ankara Seferi

1051 kilometrelik Ankara-Diyarbakır parkurunda işletilecek turistik trenin 180 kişi kapasiteli olacağı belirtildi. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü hareket edecek tren, Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4, Kayseri’de 3 saat duracak. Bu tren de 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak.

Bakan Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebileceği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olacağını belirtti. Ankara-Diyarbakır parkurunda ise yataklı kabin fiyatları sırasıyla 9 bin lira ve 8 bin lira olarak belirlendi.