Ana Sayfa Ekonomi Türkiye ve Suudi Arabistan Arasındaki İşbirliği Artırılıyor

Türkiye ve Suudi Arabistan Arasındaki İşbirliği Artırılıyor

0
Türkiye ve Suudi Arabistan Arasındaki İşbirliği Artırılıyor

Cevdet Yılmaz, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu kapsamındaki görüşmelerde iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin varlığı ile turizm ve yatırım alanlarında işbirliğinin artırılmasının önemini vurguladıklarını belirtti.

Ticaret Hacminin Artırılması Hedefleniyor

Cevdet Yılmaz, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al Faleh ile görüşmesinde, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacminin son iki yılda yüzde 50 oranında arttığını ve 2023 yılında 6,8 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti. Yılmaz, hedefin bu hacmi daha da yükseltmek ve kısa dönemde en az 10 milyar dolar seviyesine ulaşmak olduğunu ifade etti.

Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb ile görüşmesinde ise Cevdet Yılmaz, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 2023’te yüzde 70 artışla yaklaşık 830 bine ulaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Aynı şekilde, Türkiye’den Suudi Arabistan’ı ziyaret eden vatandaşların sayısının da 2023 yılında 670 bine ulaşmasının önemine değindi. Yılmaz, iki ülke arasındaki turizm potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ekonomik İşbirliği İçin Güçlü Siyasi Diyaloğun Önemi

Cevdet Yılmaz, Türkiye ve Suudi Arabistan liderleri arasındaki yakın ve güçlü siyasi diyaloğun, ekonomik işbirliğine olan katkısına dikkat çekti. Bu durumun geleceğe dönük işbirliği çalışmalarını daha da güçlendireceğini belirtti. Türkiye’nin Suudi Arabistanlı yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu, aynı şekilde Suudi Arabistan’ın da Türk müteşebbisler için önemli yatırım ortamları sunacağını vurguladı.