Ana Sayfa Ekonomi Türk Emeklileri, Yaşam Kalitesi ve Gelir Bakımından Diğer Ülkelerle Karşılaştırıldığında Geride Kalıyor

Türk Emeklileri, Yaşam Kalitesi ve Gelir Bakımından Diğer Ülkelerle Karşılaştırıldığında Geride Kalıyor

0
Türk Emeklileri, Yaşam Kalitesi ve Gelir Bakımından Diğer Ülkelerle Karşılaştırıldığında Geride Kalıyor

Türkiye’nin Emekliler İçin Durumu

Türkiye’deki emekliler, 10 bin liralık en düşük emekli maaşı ile yoksulluğa terk edilirken, 44 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre Türk emekliler neredeyse ‘yaşayamayacak’ durumda.

Araştırma Detayları

ABD’li şirket Natixis Investment tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye, dünya bettilt genelindeki emekliler için en yaşanabilir ülkeler sıralamasında yüzde 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinciliği paylaştı. Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye’den daha kötü durumda olan tek ülke yüzde 10 ile Hindistan oldu.

Gelir ve Yaşam Kalitesi

Türkiye’deki emekliler, endekste en bettilt giriş düşük puanı gelir bakımından alırken finansal gelir puanı yüzde 47 olarak belirlendi. Yaşam kalitesi açısından Avrupa’da son sırada yer alan Türk emeklilerin ölçülen yaşam kalitesi ise sadece yüzde 25 oldu.

Sonuç

Türkiye’deki emeklilerin yaşam kalitesi bet tilt ve gelir seviyeleri, diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça düşük seviyelerde bulunmaktadır. Ekonomi politikaları ve emeklilerin satın alma gücündeki düşüş, Türk emeklilerin yaşam koşullarını olumsuz etkilemektedir.