Ana Sayfa Dünya Sullivan: “ABD Başkanı Biden’e Refah’taki Sivillerin Korunması İçin Plan Sunulmadı”

Sullivan: “ABD Başkanı Biden’e Refah’taki Sivillerin Korunması İçin Plan Sunulmadı”

0
Sullivan: “ABD Başkanı Biden’e Refah’taki Sivillerin Korunması İçin Plan Sunulmadı”

Sullivan’ın Açıklamaları:

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, NBC ve CNN’e verdiği röportajlarda, ABD Başkanı Joe Biden’a Refah’taki sivillerin korunması için bir plan sunulmadığını belirtti. Gazze’de devam eden operasyonlar nedeniyle bir milyon kişinin küçücük bir alana sıkıştırıldığını vurgulayan Sullivan, aynı zamanda tüm insani yardım sisteminin de bu bölgede olduğunu ifade etti.

İsrail ile Yapılan Görüşmeler:

Sullivan, sivilleri koruyacak, güvenlik, gıda, kıyafet ve barınak sağlayacak bir plan olmadan Refah’ta ilave “askeri operasyon” istemediklerini ve bu görüşü İsrailli yetkililerle açık bir şekilde paylaştıklarını söyledi. Biden’ın İsrail’e silah satışını askıya alma olasılığıyla ilgili soruya ise Sullivan, varsayımda bulunmak istemediğini belirterek, görüşlerini net bir şekilde İsrail’e ilettiklerini ve Tel Aviv’den dönüş beklediklerini aktardı.

Paris Görüşmeleri ve Anlaşma Çabaları:

Amerika, İsrail, Mısır ve Katar arasında Paris’te yapılan görüşmelere de değinen Sullivan, esir takası ve çatışmaların nasıl sona ereceği konusunda genel bir anlayışın sağlandığını ifade etti. Mısır ve Hamas yetkililerinin Katar’da ek görüşmeler yapacağını aktaran Sullivan, nihai anlaşma için çalışmaların devam ettiğini, “Bekleyip, göreceğiz.” dedi.