Ana Sayfa Ekonomi SPK Haftalık Bülteninde Neler Var?

SPK Haftalık Bülteninde Neler Var?

0
SPK Haftalık Bülteninde Neler Var?

Kuruldan Onay Alan Başlıca Kararlar

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret’in 25 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusu onaylandı. Ayrıca, Ahlatcı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Pasifik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’un kuruluş talepleri de olumlu karşılandı.

Diğer Onaylanan Talepler

SPK, Kuveyt Türk Portföy Yönetimi AŞ ve Argeus Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ’nin taleplerini kabul ederken, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ’nin faaliyetlerine ek olarak yeni alanlarda hizmet vermesine izin verdi. Ayrıca, Fonventure Kitle Fonlama Platformu AŞ’nin kuruluşu da onaylandı.

İdari Para Cezaları ve Suç Duyuruları

SPK, Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme AŞ’ye verilen idari para cezalarının yanı sıra, İnfo Yatırım Menkul Değerler ve Metrik Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’a da ceza uyguladı. Ayrıca, 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplamda 5 milyon 468 bin 630 lira idari para cezası verildi. Suç duyurusu ise 15 gerçek kişi ve 8 internet içerik sağlayıcısı hakkında yapıldı.

İnternet Sitesi Erişim Engeli ve E-Başvuru Sistemi

SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik kaldıraçlı işlem yaptıran 25 internet sitesine erişimin engellenmesi talimatını verdi. Ayrıca, kurumların ve ortaklıkların başvurularını daha hızlı ve etkili bir şekilde yapabilmeleri için e-Başvuru Sistemi getirildi.