Milli Teknoloji Hamlesi Kapsamında Dijital Oyun Sektöründe Gençlere Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli ve milli dijital oyun uygulamalarını geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde yeni teknolojilere odaklanan bakanlık, oyun sektörünü de gençlere yönelik projelerle destekliyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğiyle Google, T3 Girişim Merkezi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı paydaşlığında “Oyun ve Uygulama Akademisi”ni hayata geçirdi.
Oyun ve Uygulama Akademisi Gençlere Yön Veriyor
Bakanlık tarafından desteklenen Oyun ve Uygulama Akademisi, dijital ekonominin büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 18-29 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu gençlere teknoloji, uygulama ve oyun geliştirme alanlarında yetkinlik kazandırmayı amaçlayan akademiye, 81 ilde 65 binden fazla başvuru yapıldı. 4 bin 500 genç, ilk 2 yıl verilen eğitimlerden faydalandı ve 2 yılda 1969 kişi mezun oldu.
Yeni Nesil Yazılımcı Yetiştirme Programı ve Sektöre Özel Destekler
Bakanlık, ayrıca nitelikli insan kaynağını geliştirmek için ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Geçen yıl 74 bin 106 kişinin başvurduğu Yeni Nesil Yazılımcı Yetiştirme Programı kapsamında 1716 kişi eğitimini başarıyla tamamladı. Ayrıca, sektörlerin yurt dışına açılması ve ihracatın artırılmasına yönelik destekler de planlanıyor.
Türkiye’nin ilk “unicorn”u olan Peak Games’in satın alınması ve Dream Games’in başarısı, Türk oyun sektörünün potansiyelini ortaya koyuyor. Dream Games’in “Royal Match” oyunu, geçen yıl dünyada en yüksek gelire sahip oyunlardan biri oldu.