Ana Sayfa Sağlık Organ Nakli Teknolojisinin Yeni Dönemi: Perfüzyon Yöntemi

Organ Nakli Teknolojisinin Yeni Dönemi: Perfüzyon Yöntemi

0
Organ Nakli Teknolojisinin Yeni Dönemi: Perfüzyon Yöntemi

2020’den Bu Yana Organ Nakli Alanında %30 Artış

Organ nakli, uygun organ ve koşulları yaratmanın zorluğuyla bilinen sağlık sorunlarından biridir. Ancak son yıllarda bu alanda büyük ilerlemeler kaydedildi. New York Times’ın haberine göre; Northwestern’in karaciğer nakli hacminde 2020’den bu yana %30 artış yaşandı. Ulusal düzeyde akciğer, karaciğer ve kalp nakillerinin sayısı 2023’te %10’dan fazla artarak on yılların en büyük yıllık artışlarından birini yaşadı.

Perfüzyon Yöntemiyle Daha Fazla Organ Nakli

Perfüzyon yöntemi, organ bağışı alanında devrim niteliğinde bir gelişmedir. Bu yöntem, bağışlanan organın vücut dışında canlı kalmasını sağlayarak cerrahlara ekstra zaman kazandırır ve nakil sayısını artırır. Perfüzyon sayesinde organlar daha dinamik koşullarda saklanabilmekte ve organ nakli süreci kolaylaşmaktadır.

Daha Önce Kullanılamayan Organlar Kullanılıyor

Perfüzyon, doktorlara yaşlı veya hasta bağışçılardan alınan organları kullanma imkanı verirken, organ bağışına olanak tanıyan hastaların sayısını artırmaktadır. Organların perfüze edilmesi sayesinde cerrahlar, organın alıcı vücutta başarılı bir şekilde gelişip gelişmeyeceğini de daha iyi değerlendirebilmektedir.

Artık Bekleme Listesi Yok

2020’den bu yana, organ nakil sayılarında büyük artış yaşanmaktadır. Perfüzyon teknolojisi, organ nakli için bekleme listesini ortadan kaldırarak daha fazla insanın hayatını kurtarmaktadır. Bu yöntem, gelecekte organ nakli gereksinimini bile ortadan kaldırabilecek potansiyele sahiptir.