AK Parti, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasını Planlıyor
AK Parti Grup Başkanı Güler, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Konya Milletvekili Latif Selvi, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sürecinde Önemli Adımlar Atılacak
Güler, kanun teklifinin 39 maddeden oluştuğunu ve geçici 3 maddenin bulunduğunu belirtirken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere bakanlık bürokrasisiyle uzun zamandır bir çalışma içinde olduklarını vurguladı. Öğretmenlerin mesleklerini gerektiği gibi yerine getirebilmeleri için gelişen ve değişen müfredat, eğitim teknolojisi, eğitim materyali, ölçme ve değerlendirme anlayışı, pedagojik bilgi hususlarında sürekli desteklenmesi gerektiğini belirten Güler, bu doğrultuda Milli Eğitim Akademisi’nin kurulacağını ve nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modelinin zorunluluk haline geldiğini ifade etti.
Eğitim Sürecinde Öğretmenlere Destek Sağlanacak
Kanun teklifiyle öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemesinde sınav ve mesleki çalışmaların kaldırılacağını, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için belirlenen sürelerin ve koşulların yeniden düzenleneceğini açıklayan Güler, eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarına yönelik hazırlık eğitim süresi ve ödemelerine ilişkin detayları paylaştı.
Öğretmenlere Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans
Güler, öğretmenlere karşı görevleri esnasında işlenen suçların cezalarının artırılacağını ve öğretmenlik mesleğiyle ilgili birçok başlığın kanun teklifinde yer aldığını belirtti. Ayrıca, özel okullardaki öğretmenlere taban ücret getirilip getirilmediği sorusuna da teklifte böyle bir düzenlemenin olmadığını yanıtladı.
Güler’in açıklamalarına göre, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ve eğitim süreçlerine destek sağlanacak, nitelikli eğitim için kaliteli öğretmen yetiştirme modeli geliştirilecek. Bu adımlarla Türkiye’deki eğitim sisteminin daha da güçlenmesi ve öğretmenlerin mesleklerini daha etkin bir şekilde icra etmeleri hedefleniyor.