Ana Sayfa Teknoloji Nürnberg’deki Kazılarda 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Bulundu

Nürnberg’deki Kazılarda 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Bulundu

0
Nürnberg’deki Kazılarda 500’den Fazla Asırlık Kalıntı Bulundu

Veba Kurbanlarının İzleri

Nürnberg’de devam eden kazılarda, şu ana kadar 500’den fazla kişinin asırlık kalıntıları ortaya çıkarıldı. Ekip, burada bin 500 kadar kişinin defnedilmiş olabileceğine inanıyor.

Veba Çukurları ve Yeşil Kemikler

Kesin tarihleme henüz yapılmamış olsa da geçici tahminlere göre, sekiz veba çukurunun 17. yüzyılın ilk yarısında kazıldığı belirlendi. Spiegel’in raporuna göre, bazı kemiklerde yeşil renkli izlere rastlandı; çünkü bu alan, yakındaki bir bakır fabrikasının atıklarını bertaraf etmek için kullanılmış.

Acil Durum Mezarlığı Olacak

Nürnberg Miras Koruma Departmanı arkeolog Melanie Langbein ve Baş Antropolog Florian Melzer, “Gelecekteki inşaat alanlarında bulunan tüm insan kalıntılarını güvence altına alıp arşivleyeceğiz. Şu anda çalışmaların baharda tamamlanmasıyla buranın Avrupa’da kazılan veba kurbanları için en büyük acil durum mezarlığı olacağını varsayıyoruz” dedi.

Geçmişteki Veba Salgınları

Hıyarcıklı veba, tarihin en yıkıcı pandemileriyle ilişkilendirilir. Kara Ölüm ve Justinianus vebası gibi salgınlarla anılan veba, oldukça bulaşıcı bir pire kaynaklı enfeksiyon olup çağlar boyunca düzenli aralıklarla ortaya çıkmıştır. Avrupa’daki Kara Ölüm’ün ardından yaklaşık 400 yıl boyunca yerel salgınlar şehirleri kasıp kavurmuştur.