Ana Sayfa Dünya New York Polis Karakolunda Yaşanan Ayrımcılık ve Taciz Skandalı

New York Polis Karakolunda Yaşanan Ayrımcılık ve Taciz Skandalı

0
New York Polis Karakolunda Yaşanan Ayrımcılık ve Taciz Skandalı

Alisa Bayraktareviç’in Yaşadığı Zorlu Süreç

ABD’nin en popüler kentlerinden biri olan New York’ta, 12 yıl önce polis olarak göreve başlayan Alisa Bayraktareviç, yaşadığı ayrımcılık ve taciz skandalları sebebiyle polis karakoluna dava açmaya karar verdi.

İddialar Karşısında Bayraktareviç’in Duruşu

34 yaşındaki genç kadın, eski sevgilisinin uyuşturucu ticareti yaptığı iddialarıyla karşı karşıya kaldı ve bu süreçte büyük ayrımcılıklara ve saldırılara maruz kaldığını ifade etti. Geçmişte birlikte olduğu erkek arkadaşı teğmen Mark Rivera’ya gönderdiği üstsüz fotoğrafların izni olmadan karakolda yayıldığını duyurdu.

Manhattan Yüksek Mahkemesi’ne Başvuru

Bayraktareviç, bu durumu karalama kampanyası olarak nitelendirerek, yaşadığı zorlukları Manhattan Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı. Kendisine yönelik tehditler aldığını belirten genç kadın, adalet arayışını sürdürüyor.

Çifte Standart İddiası

Bayraktareviç, yaşadığı süreçte karşılaştığı çifte standart durumuna dikkat çekerek, kendisine yapılan saldırıların cinsiyetçi bir bakış açısından kaynaklandığını dile getirdi. Kendi haklarını savunurken bile hedef haline geldiğini vurgulayan genç kadın, adaletin sağlanması için mücadelesini sürdürüyor.