Ana Sayfa Magazin Münevver ve Mehmet Ali Ülvan: 77 Yıllık Mutlu Bir Evlilik Hikayesi

Münevver ve Mehmet Ali Ülvan: 77 Yıllık Mutlu Bir Evlilik Hikayesi

0
Münevver ve Mehmet Ali Ülvan: 77 Yıllık Mutlu Bir Evlilik Hikayesi

Sevgi ve Saygıyla Geçen 77 Yıl

Münevver (95) ile Mehmet Ali Ülvan (99) çifti, ailelerinin kararıyla 77 yıl önce evlendi. Evliliklerinin temeline sevgi ve saygıyı yerleştiren çift, yıllar geçmesine rağmen birbirlerine hala sevgiyle bakıyor.

Birbirlerine Özen Gösteren Mutlu Bir Çift

İlerleyen yaşlarına rağmen sevgileri hiç eksilmeyen Ülvan çifti, kışın aynı kentteki kızı ve damadıyla birlikte yaşıyor. Birlikte vakit geçirmeye özen gösteren çift, gece gündüz bir arada olmanın keyfini çıkarıyor.

Çok Güzel Bir Hayat

Ülvan çiftinin bir çocukları ve bir torunları bulunuyor. “Çok güzel bir hayatımız oldu” diyen Münevver Ülvan, eşiyle ailelerin onayıyla görmeden nişanlandıklarını söylüyor. İlk kez evlilikten kısa bir süre önce eşini gördüğünü anlatan Ülvan, o günden sonra birbirlerini çok sevdiklerini dile getiriyor.

Evliliklerinin ilk yıllarında zorluklar yaşadıklarını belirten Ülvan, “Çok yokluk gördük. Kaldığımız lojmanda ne banyo, ne de su vardı. Ama sevgi ve saygı sayesinde, bu bize hiç dokunmadı. Birbirimize son derece saygılı olduğumuz için sevgi de arkadan geldi. Çok güzel bir hayatımız oldu” diyor.

Hoşgörü ve Sevgi

Eşine karşı hoşgörülü olduğunu vurgulayan Ülvan, hoşlarına gitmeyen bir durum olduğunda hoşgörüyü devreye soktuklarını söylüyor. Ayrıca, eşinin söylediği güzel sözleri de çok sevdiğini belirtiyor.

Aşk Hala Canlı

Eşi yanında olmadığında onu çok merak ettiğini ve endişelendiğini belirten Ülvan, “Eşim yanımda olmadığında onun hayalini kurarım. Birlikte geçirdiğimiz günleri aklıma getiririm. Ben eşimi çok sevdim, bu yüzden yokluğunda da hayali hep yanımda oldu. Evlendikten sonra uzun süre çocuğumuz olmadı. Annesi babası kocamı başka biriyle evlendirmeye kalktı. Eşim, ‘Münevver’den başka kimseden çocuk istemem’ dedi. Bu söz bana büyük bir kuvvet verdi, sevgim on kat arttı. Allah yıllar sonra bize kızımızı verdi, daha sonra dünyaya gelen ve mühendis olan oğlumuz trafik kazasında 26 yaşında hayatını kaybetti” diyor.

Evlilikte Affetmek Önemlidir

Evliliklerde affetmeyi bilmenin önemine dikkat çeken Ülvan, “Eşimin en çok sevdiğim özelliği, yatağa yattığında ‘Hayırlı geceler hanım’ demesi. Bu cümleyi duyduğumda o gece daha rahat uyuyorum. Onun güzel sözlerini de çok severim” diyor.

İlk Sevgi Günleri Hala Yaşanıyor

Eşiyle evlilikleri boyunca birbirlerini çok sevdiklerini ve bu durumun ömürleri boyunca devam edeceğini söyleyen Mehmet Ali Ülvan, birbirlerine sevgi sözcükleri kurmaktan çekinmediklerini ifade ediyor. “Evlilikteki o ilk sevgi günleri, bizim yaşamımızda hala devam ediyor. Bazen ufak tefek kırgınlıklar, kızgınlıklar olabilir. Evlilik kutsal bir müessese. Seveceksiniz, sayacaksınız. Eğer evlilik temelleri sağlam atılırsa, ailenin yaşaması devam eder. Sağlam binanın temelleri gibi. Bundan sonra da aynı şekilde evliliğimizi sürdürmek istiyoruz. Eşimin en çok titizlik huyunu seviyorum. İşlerinde titizdir, iyi çalışır. Her yapacağı işi akıllıca yapar, düşünerek yapar. Aniden bir karar vermez. Bazen de bana akıl verir, yön verir, yol çizer. Bu şekilde beraberce o yoldan devam ederiz. Birlik ve beraberlikten ayrılmayız, beraberlik içinde yaşarız” diyor.