Ana Sayfa Eğitim MSÜ Tercihleri ve Önemli Tarihler

MSÜ Tercihleri ve Önemli Tarihler

0
MSÜ Tercihleri ve Önemli Tarihler

MSÜ Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 3 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen MSÜ sınavı ardından tercih sürecine geçildi. MSÜ tercihleri, 3 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini tamamlayacak.

MSÜ Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

ÖSYM Başkanlığınca yapılacak 2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2024-MSÜ) katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir.

MSÜ için TYT ve AYT Sınavı Şartı

Harp Okulları için; a. 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir. b. 2024-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için; 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir. Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.